søndag 30. mars 2014

Uglegenser til storesøster!

Her er uglegenseren til storesøster! Det viser seg at hun har god smak, for den ble egentlig fin i hvitt syns jeg:)


Jeg har gjort en stygg feil på denne genseren, men jeg skylder på gravidtåka, og lar den være som et minne om denne graviditeten, som så langt har vært en evig kamp om å finne energi til hverdagen... Si ifra om du finner den!



Alle uglene har fått knapper! Det ble penest! Storesøster vil ikke ha tubelue, hun vil ha vanlig lue selvfølgelig. Skal lage det til henne etterhvert, men i dette været kan det umulig haste:)



lørdag 15. mars 2014

Uglegenser til lillesøster


Mønster: Kate Davies, Ravelry
Garn: Viking Alpaca


Denne genseren skulle egentlig være til storesøster. Hun er 5 år, og jeg sjanset på størrelsen til 8 år, siden hun er lang. Etterhvert som jeg strikket, så innså jeg at alle lengdemål var for små for henne. Jeg la til 2 cm på ermer og bol, men var fortsatt skeptisk.
Når genseren var ferdig, så ble min mistanke bekreftet. Den ble knapp for min 5 åring... Men siden jeg har en 3,5 åring også så ordnet det seg likevel!
Jeg må legge til at strikkefastheten min stemte, det var også altså bare lengdemålene som var veldig små, bredden ville kunne fungert.



Jeg valgte grønne øyne til uglene. Kunne gjerne hatt nok knapper til alle uglene. Det skal jeg huske når jeg nå begynner på storesøster sin. Hun fikk velge farge selv nå, så den kommer til å bli hvit... Det syns jeg er en utrolig kjedelig og vanskelig farge til barn, men, men, jeg får svelge den. Jenta holder på å bygge selvtillit, så den må støttes!!!


Av restegarnet laget jeg en tubelue med samme uglemønster. Den ble skikkelig kul! Skal jeg lage flere slike, så skal jeg likevel strikke den en tanke lenger, og avslutte med samme pinnenummer og kant som i oppleggen.
Jeg hadde dessverre ikke flere grønne knapper, så disse ble rosa, foreløpig, de må kanskje byttes ut. Jeg likte ikke at knappene ikke hadde fire hull heller, øynene ble bare noen streker, i forhold til de på genseren som jeg kunne lage et kryss på. Det ble mer riktig, og uglene ser mer våkne ut!


Alt i alt så er dette noe av det morsomste jeg har gjort på lenge! Det er sjelden jeg vil strikke det samme flere ganger, men nå gleder jeg meg til å starte på storesøster sin:)

Her kommer lett oppskrift på tubelue, uglemønsteret må du selvfølgelig allerede ha kjøpt:
Ca str 3/5 år
Strikkefasthet 13m pr.10cm

Legg opp 56m på rundpinne 6 (40cm), eller et halvt nummer mindre enn pinnene du trenger til strikkefasthet. 
Strikk 7 omg med 2 rett, 2 vrang.
Skift til pinne 6,5 (eller ditt pinnenummer for strikkefastheten), og gå over til glattstrikk.
Øk 4m jevnt fordelt på første omgang, = 60m.
Strikk 2 omg til med glattstrikk. 
Nå skal uglemønsteret strikkes. Du kan velge å lage 6 ugler (rundt hele), eller 1 på midten fremme. Hvis du lager 1 ugle, så husk å legge til de to første maskene i mønsteret på slutten også.
Når uglemønsteret er ferdig, fortsett med glattstrikk til arbeidet måler 23cm, eller ønsket lengde.
Avslutningskant:
Gå over til perlestrikk slik: 2 rett, 2 vrang. På neste omg strikker du omvendt; 2 vrang, 2 rett. 
Repeter første omgang i perlestrikken. På neste omgang feller du av i perlestrikk.
Alternativ: gå over til pinnene du la opp med og strikk vrangbord lik som du startet med.
Have fun knitting!!!